Advokat Ernada Karića: RODITELJIMA UBIJENOG NOVAC JE PONUĐEN IZ SOLIDARNOSTI

Aktuelno
Advokat Ernada Karića: RODITELJIMA UBIJENOG NOVAC JE PONUĐEN IZ SOLIDARNOSTI
Safet i Fatima Dulić ostali su zgroženi kada je na njihova vrata zakucao imam Mirsad ef. Sedić sa prijedlogom Mirsada Kadića, oca optuženog, koji su odbili te su slučaj prijavili policiji, koja provjerava navode prijave.

Bihaćki advokat Hasan Veladžić, koji zastupa Ernada Kadića (34), optuženog da je 22. januara ove godine u Sanskom Mostu nožem ubio Damira Dulića (29), jučer je kazao da je on savjetovao oca optuženog da preko lokalnog imama ponudi 20.000 KM porodici žrtve, ali kao znak solidarnost zbog tragedije koju su doživjeli.

Odbili prijedlog

Kako je ranije objavljeno, Safet i Fatima Dulić ostali su zgroženi kada je na njihova vrata zakucao imam Mirsad ef. Sedić sa prijedlogom Mirsada Kadića, oca optuženog, koji su odbili te su slučaj prijavili policiji, koja provjerava navode prijave.

Dulići su ponudu shvatili kao veliku uvredu te su kazali da je i drugim uglednim stanovnicima Sanskog Mosta nuđeno da im ponude novac, ali da su svi redom odbili.

- Mirsad Kadić pokušavao je preko drugih ljudi da dođe do nas i ponudi nam novac da se njegovom sinu ne sudi, ali mi smo to uvijek odbijali pa i sada - kažu Dulići.

S druge strane, advokat Veladžić smatra da nuđenje novca ne može utjecati na tok krivičnog postupka te da će njegov klijent odgovarati za ono što je učinio. 

Veladžić je naglasio i da je porodica žrtve izbjegavala svaki kontakt s familijom optuženog te da je on savjetovao da lokalni imam, u kojeg imaju povjerenje te koji je cijenjen i poštovan u lokalnoj zajednici, pokuša ponuditi, kako on kaže, pomoć.

Stav branioca

- Smatram da je to jedan ljudski potez. Ne radi se o provokaciji. Samo im je ponuđena pomoć u teškoj situaciji. To je na neki način i častan pokušaj i nema nikakve veze s krivičnim postupkom – pojasnio je Veladžić.

Navodi iz optužnice

Ernad Kadić je 22. januara oko 4 ujutro, prema optužnici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, koju je potvrdio Kantonalni sud u Bihaću, nožem ubo Dulića i Ersida Skoku (30) ispred noćnog kluba “Palazzo”. Pobjegao je sa mjesta događaja, a nekoliko sati poslije predao se policiji u pratnji advokata. Dulić je, nakon što je dva puta uboden u vrat, vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci da bi mu bila pružena ljekarska pomoć. No, mladić je podlegao zadobivenim povredama.

 

 

(Novi.ba/Avaz)

Ne propustite