Maslinovo ulje i limun kao lijek i za ljepotu

Zdrav život
Maslinovo ulje i limun kao lijek i za ljepotu
Kombinacija maslinovo ulje i limun se najprije koristi za čišćenje organizma, a posredno i za mršavljenje, jer reguliše probavu. Smatra se da ova mješavina pomaže i kod izbacivanja pjeska ili kamena iz bubrega. Najbolje je maslinovo ulje i limun uzimati ujutru, kada je prazan želudac. Jednostavno, uzmite 1 kafenu kašičicu hladno cijeđenog maslinovog ulja i u njega dodajte par kapi limuna.

Kombinacija maslinovo ulje i limun se najprije koristi za čišćenje organizma, a posredno i za mršavljenje, jer reguliše probavu. Smatra se da ova mješavina pomaže i kod izbacivanja pjeska ili kamena iz bubrega.
Najbolje je maslinovo ulje i limun uzimati ujutru, kada je prazan želudac. Jednostavno, uzmite 1 kafenu kašičicu hladno cijeđenog maslinovog ulja i u njega dodajte par kapi limuna. Poželjno je nakon toga popiti čašu vode.

Za kosu
Ukoliko želite da imate jaku kosu, obavezno koristite maslinovo ulje i limun. Imajte na umu da se limun dodaje u maloj količni, a posebno je preporučljivo dodati limun kod osoba koje imaju svetlije nijanse kose.
Maslinovo ulje i limun za kosu se koriste vrlo jednostavno : utrljajte ovu mješavinu ili samo ulje i korijen kose i na dlaku, pa je umotajte toplim peškirom, ako je moguće ili stavite plastičnu kesu i ostavite da odstoji oko pola sata, Nakon toga jednostavno operite kosu.

Pored toga što se maslinovo ulje i limun koriste za jačanje kose, smatra se da je ova mješavina odličan borac protiv peruti.

 

Za lice
Maslinovo ulje ima izuzetno blagotvoran uticaj na kožu lica, a u kombinaciji sa limunom se koristi protiv bora, najčešće.

Za ovaj tretman je prvo potrebno da se desetak minuta isparite, a potom na tako vlažno lice nanesite limunov sok, pa ostavite na vazduhu da se osuši. Isperite limunov sok hladnom vodom i na kraju nanesite maslinovo ulje.
Smatra se da tretman koji podrazumeva maslinovo ulje i limun za lice potiče iz Alžira.

Maslinovo ulje i limun za nokte
Ukoliko želite da imate jake i zdrave nokte, barem jednom nedeljno koristite maslinovo ulje i limun.
Ovaj tretman se sprovodi vrlo jednostavno : najpre držite nokte potopljene u maslinovom ulju 15 – ak minuta. Zatim ih samo obrišete i natrljate limunovim sokom, pa ga ostavite još kratko da odstoji i tek nakon toga isperete i nanesite kremu na cele šake.

Za sunčanje
Ukoliko želite da bolje pocrnite, a da istovremeno hranite kožu, možete slobodno koristiti maslinovo ulje kao dodatak recimo ulju od šargarepe.

Ali, ukoliko želite da postignete još bolji efekat i za crnjenje, a mnogo više za ishranu kože nakon sunčanja onda je najbolje da koristite maslinovo ulje i limun u kombinaciji. Jednostavno pomešajte 200 ml hladno ceđenog maslinovog ulja i sok od 1 limuna i nenesite ovu mešavinu na telo.

Ne propustite