Balzam od mrkve za brzo tamnjenje kože. (RECEPT)

Praktična žena
Balzam od mrkve za brzo tamnjenje kože. (RECEPT)
Osim tamnjenja, balzam od mrkve ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski njeguje kožu.

Balzam od mrkve sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože.

Balzam i ulje od mrkve brzo su postali ljetni hit zbog svog djelovanja na ubrzano tamnjenje kože. Glavni aktivni sastojak ovakvih balzama je ulje ili ekstrakt sjemenki/korijena mrkve koja je bogata beta karotenom i ubrzava tamnjenje kože. Osim tamnjenja, balzam od mrkve ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski njeguje kožu.

Ukoliko želite brže potamniti tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od mrkve, preporučujemo korištenje balzama s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim kemikalijama.

Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tekućem stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

Balzam od mrkve bogat je karotenoidima iz mrkve i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože. U svome balzamu možete naći ekstrakt sjemenki mrkve, macerat korijena mrkve ili ulje sjemenki mrkve.
 

Karotenoidi također imaju jaka antioksidacijska svojstva te će spriječiti oštećenje kože tijekom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste ju nahranili i spriječili isušivanje.

Neki od drugih sastojaka u balzamu od mrkve su hladno prešana biljna ulja i maslaci koji dubinski njeguju kožu poput ulja masline, nevena, badema, makadamije, kakao maslaca i sl.

Recept za izradu balzama za tamnjenje:

Izrada balzama od mrkve nije zahtjevna, a potrebni su vam sljedeći sastojci:

    - 50 g baznog ulja mrkve (macerat korijena mrkve)
    - 40 g ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)
    - 10 g pčelinjeg voska (žuti, prirodni)
    - 1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju
    - 10 kapi eteričnog ulja za miris (izborno)

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvalitete te je najbolje pohraniti ga u posudu od tamnog stakla,
plastike ili aluminija.

Ne propustite