Ovih 5 zanimanja će NESTATI 10 godina!!!

Zanimljivosti
Ovih 5 zanimanja će NESTATI 10 godina!!!
Napretkom tehnologije ove profesije odlaze u zaborav i to za 10 godina..

Tehnološki napredak dovodi do toga da pojedina radna mjesta više neće postojati. Odnosno, za obavljanje određenih poslova neće biti potrebna ljudska snaga. Obavljat će ih razni strojevi, računala, roboti i slični tehnološki noviteti. Ako ste u potrazi za novom karijerom ili još ne znate tačno šta biste voljeli raditi, saznajte koja su to radna mjesta koja kroz 10 godina vjerojatno neće više biti atraktivna.


Blagajnik

Sve više trgovina uvodi samoposlužnu blagajnu ili automatizirani proces tokom kupnje, što će s vremenom izgurati blagajnike s njihovih radnih mjesta. Tehnologija omogućava veliki napredak u kupovini, a korisnici žele što manje interakcije s drugim ljudima.

Teleprodaja

U današnje vrijeme, sve manje ljudi koristi fiksnu telefoniju. Prodaja se već duži niz godina provodi putem e-maila ili SMS poruka. Klasična prodaja putem telefonske linije polako odlazi u zaborav.

Agenti za putovanja

Uz razvoj interneta i mogućnost rezerviranja povoljnih putovanja na web stranicama, stari princip planiranja putovanja polako blijedi. Turističke agencije će zasigurno i dalje postojati, no u mnogo manjem broju.

Izdavači i štampači

Ne iznenađuje činjenica da štampani mediji blijede iz industrije. Sve više potrošača čita vijesti i knjige u digitalnom obliku, što zadaje muke i izdavačima. Dok te industrije polako blijede, digitalne medijske tvrtke su u stalnom porastu.

Poštari

Razvojem tehnologije i komunikacije putem e-maila, potreba za poštarima polako se smanjuje. Samo je pitanje vremena kada će radno mjesto poštara otići u povijest

Ne propustite