Trump negirao umiješanost u istragu FBI-a

Svijet
Trump negirao umiješanost u istragu FBI-a
Prije nego je otputovao u posjetu Bliskom istoku i Evropi, Trump se našao u neugodnoj situaciji i svjestan je da je afera vezana za Rusiju tek počela.

Američki predsjednik Donald Trump odlučno je demantovao svaku umiješanost u istragu FBI-a o eventualnoj povezanosti između članova njegovog tima i tima iz Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa Jamesa Comeya nije tražio obustavu istrage.

Prije nego je otputovao u posjetu Bliskom istoku i Evropi, Trump se našao u neugodnoj situaciji i svjestan je da je afera vezana za Rusiju tek počela. "Jeste li u bilo kojem trenutku zatražili od direktora FBI-ja Jamesa Comeyja, na ovaj ili onaj način, da zatvori ili uspori istragu oko Michaela Flynna?", zapitao ga je novinar u četvrtak u Washingtonu."Ne, ne. Sljedeće pitanje?", presjekao je predsjednik hladno, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik Trump naglasio je da nema nikakvog dogovora s Moskvom, a afere idu jedna za drugom nakon smjene direktora FBI-a i niko ne može procijeniti kada će prestati.

Ne propustite