NEVJEROVATAN GOVOR Tramp: Nijedan političar u istoriji nije gore tretiran OD MENE

Svijet
NEVJEROVATAN GOVOR Tramp: Nijedan političar u istoriji nije gore tretiran OD MENE
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da nijedan političar u istoriji nije bio gore niti nepravednije tretiran od njega.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da nijedan političar u istoriji nije bio gore niti nepravednije tretiran od njega.

Obraćajući se diplomcima Akademije obalske straže SAD, Trump je rekao da, iako stvari nisu uvijek fer, "morate da pognete glavu i da se borite, borite, borite", rekao je Trump.

Kako navodi CNN, to predstavlja aluziju na "opsadu" pod kojom se našla Bijela kuća zbog pitanja o navodnom Trumpovom zahtjevu da bivši direktor FBI Džejms Komi prekine istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu.

- Nikada, nikada, nikada da ne odustajte. Sve će ispasti dobro na kraju - rekao je Tramp u Nju Londonu u saveznoj američkoj državi Konektikat.

Potom se osvrnuo na medijsko pokrivanje njegovog mandata kao predsjednika SAD.

- Pogledajte kako mene tretiraju u posljednje vrijeme, naročito mediji. Nijedan političar u istoriji, a to kažem uz veliku sigurnost, nije bio gore niti nepravednije tretiran. Ne možete im dozvoliti da vas spuste, ne možete dozvoliti kritičarima i pesimistima da stanu na put do vaših snova - rekao je Tramp.


Tramp se našao na meti kritika nakon što je prošle nedjelje smijenio Komija sa mjesta direktora FBI koji vodio istragu o navodnoj umješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine i nakon što su mediji objavili da je odao povjerljive informacije ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

"Vašington post" je ranije, pozivajući se na američke zvaničnike, objavio da je Tramp Lavrovu, tokom njihovog susreta prošle nedjelje, otkrio povjerljive podatke o Islamskoj državi i potencijalno ugrozio obaveštajni izvor.

Pored toga, "New York time" je izvijestio da je američki predsjednik u februaru tražio od Komija da prekine istragu o vezama njegovog tadašnjeg savjetnika Majkla Flina sa Rusijom, što je Bijela kuća odmah demantovala.

Najnovije ankete pokazuju da, po prvi put, više Amerikanaca podržava pokretanje postupka opoziva svog predsjednika Donalda Trumpa nego što se protivi toj proceduri.

 

Tanjug

Ne propustite