Čović na obilježavanju 72. godišnjice bleiburške tragedije

Bosna i Hercegovina
Čović na obilježavanju 72. godišnjice bleiburške tragedije
Pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora i supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio .

Pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora i supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio. 

Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, na Bleiburškom polju u Austriji održana je komemoracija povodom 72. godišnjice Bleiburške tragedije, kojoj je prisustvovao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Komemoracija je počela molitvom na groblju Unterloibach, odakle je krenula procesija prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju, a centralno misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić.

Nakon svete mise upriličena je i molitva za žrtve bleiburške tragedije islamske vjere, te svečano polaganje vijenaca kod spomenika žrtvama Bleiburga i križnih puteva, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH.

 

Ne propustite