BRUTALNA PLJAČKA U SARAJEVU: Kroz prozor upali u kuću dvoje staraca, vezali ih i tukli, tražeći novac

Crna hronika
BRUTALNA PLJAČKA U SARAJEVU: Kroz prozor upali u kuću dvoje staraca, vezali ih i tukli, tražeći novac
Napadnuti su Sejda i Kasim Guta, a sve se odigralo oko 22 sata, nakon što su supružnici legli da spavaju

Sarajevska policija traga za dvojicom razbojnika koji su u srijedu navečer upali u kuću dvoje staraca u ulici Brusulje u Starom Gradu, koje su vezali, teško pretukli i opljačkali, tražeći od njih da im daju novac.

Napadnuti su Sejda i Kasim Guta, a sve se odigralo oko 22 sata, nakon što su supružnici legli da spavaju, piše Faktor.ba. Dvojica nepoznatih muškaraca u njihov dom upala su kroz prozor. Starce su odmah počeli tući, prijeteći im nožem i pištoljem, tražeći da im otkriju gdje drže novac.

Nakon što su im oni rekli da u kući nemaju novca, te da sve što imaju drže u banci, svezali su im ruke i noge ljepljivom trakom, a potom ispreturali sve stvari po kući u potrazi za novcem. Sve vrijeme, nesretnom paru su prijetili da će ih ubiti i brutalno ih udarali po glavi i tijelu.

Nakon što su u kući našli manju svotu novca, pobjegli su, ostavivši Sejdu i Kasima svezane.

Nesretni starci uspjeli su se odvezati tek oko 6 sati ujutro, nakon čega su otišli do komšije i pozvali policiju. Oboje su nakon toga prevezeni u sarajevski Klinički centar na ukazivanje pomoći, a policija je obavila uviđaj.

Ljekari su, srećom, kod oboje konstatirali lakše tjelesne povrede u vidu brojnih kontuzija po glavi i tijelu. 

Sejdu i Kasima jutros nismo zatekli kod kuće, a na kapiji je bio katanac. Komšije su za napad na par sazanale tek ujutro, a dok se sve dešavalo, u ovom slabije naseljenom dijelu ove ulice, niko od komšija ništa nije čuo.

- Čula sam od komšija šta se dogodilo. Pa gdje su njih sirote našli napadati? Žena je invalid, stariji su to ljudi... ne znam šta bih vam rekla. Strašno je to, grehota i sramota - kazala nam je jedna stanovnica ovog dijela grada.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da se intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku počinitelja. 

Ne propustite