5 jutarnjih navika koje su uzrok nakupljanja KILOGRAMA

Zdrav život
5 jutarnjih navika koje su uzrok nakupljanja KILOGRAMA
Prva stvar koju ujutro napravimo od velike je važnosti po pitanju gubitka kilograma.

Najčešća greška koju ljudi rade kad žele smršavjeti jest 'ustajanje na lijevu nogu'. Naime, prva stvar koju ujutro napravimo od velike je važnosti po pitanju gubitka kilograma, kao što može utjecati na općenito raspoloženje tijekom dana.

Predugo ste spavali

Prema rezultatima istraživanja, osobe koja spavaju deset i više sati imaju viši tjelesni indeks mase od osoba čiji san traje od 7 do 9 sati.

Spremate se u mračnoj prostoriji

Odijevanjem u mraku, gubite mogućnost mršavljenja. Prema istraživanjima, osobe koje jutarnje odijevanje odrađuju na danjem svijetlu imaju manju indeks tjelesne mase. Prema riječima stručnjaka, 20 do 30 minuta provedenih na dnevnom svjetlu bitno utječe na težinu.

Ujutro ne pospremate krevet

Prema istraživanjima, osobe koje svakog jutra spremaju krevet imaju 19 posto veće šanse da se dobro naspavaju od onih koje legnu u nepospremljen krevet. Brojna istraživanja potvrdila su činjenicu da je spavanje usko povezano s indeksom tjelesne mase.

 

Izbjegavate vaganje

Rezultati istraživanja znanstvenika sa sveučilišta Cornell dokazali su da osobe koje su svakog jutra obavile vaganje, uspješnije gubile kilograme. Stručnjaci preporučuju vaganje u jutarnjim satima kad je tjelesna težina manja, a svakodnevnim vaganjem u jutarnjim satima preciznije ćete pratiti kretanja svoje težine.

 

Štedite na doručku

Znanstvenici sa sveučilišta u Tel Avivu otkrili su da osobe čiji jutarnji obrok sadrži 600 kalorija u vidu zdravih proteina, ugljikohidrata i slastica, duže osjećaju sitost u usporedbi s osobama koje u jutarnjim satima konzumiraju namirnice znatno manjeg broja kalorija.

 

Ne propustite