STRAVIČNE SCENE: Otvorio je vrata KUĆE U PLAMENU i ostao u šoku kada je ugledao svog brata

Crna hronika
STRAVIČNE SCENE: Otvorio je vrata KUĆE U PLAMENU i ostao u šoku kada je ugledao svog brata
Miroslav Radosavljević (28) iz Sremčice nastradao je juče rano ujutru u požaru koji je izbio u kući gdje je živio.

Miroslav Radosavljević (28) iz Sremčice nastradao je juče rano ujutru u požaru koji je izbio u kući gdje je živio.

Požar je izbio jučer nešto prije pet sati ujutru kada se Miroslavljev mlađi brat Zoran, čija se kuća nalazi u istom dvorištu, vraćao iz treće smjene. Kako priča, scena koju je zatekao skamenila ga je.

"Još izdaleka video sam vatru koja je buktila iz kuće mog brata. Komšije su bile na ulici, pokušavale da je ugase, međutim, ona je bila sve jača i sve brže se širila." - priča još uvijek vidno potreseni Zoran.

Prvo mu je prošlo kroz glavu - gdje je Miroslav.

"Nadao sam se da nije kod kuće. Molio sam Boga da je uspeo da izađe iz požara, međutim, nakon što sam otvorio vrata, ugledao sam njegovo beživotno telo na podu."- prisjeća se Zoran.

Kako kaže, tek pola sata kasnije stigli su vatrogasci.

"Borili su se sa požarom od pola šest do sedam. Tek pošto su ugasili požar, stigao je mrtvozornik koji je samo mogao da konstatuje smrt mog brata." - priča Zoran.

Uzrok nesreće nije poznat, međutim, porodica nastradalog mladića isključuje mogućnost da je uzrok grijalica ili šporet.

"On se grejao na "smederevac", koji je nedavno dao komšiji, tako da u kući nije imao čime da se greje. Možda se instalacija zapalila, ali pravi uzrok znaćemo tek narednih dana." - pričaju ožalošćeni članovi porodice.

miroslav

Miroslav je, prema njihovim riječima, bio vedar i fin mladić, koji je sekao drva na obližnjem stovarištu u Sremčici.

"Živeo je momački. Evo, pre dve nedelje proslavio je 28. rođendan, a sada smo ostali bez njega." - u suzama pričaju njegove tetke.

Komšije nastradalog Miroslava juče su bile u šoku. Tokom celog dana prepričavale su tragediju koja ih je sve probudila u zoru.

"Izašli smo iz kuće i videli njegovu kako gori. Vikali smo u pomoć, dozivali ostale komšije da nam pomognu da ugasimo vatru dok ne dođu vatrogasci. Miroslav je bio divno stvorenje. Lepo vaspitan mladić. Ni u najluđim snovima nismo pomišljali da će da nastrada tako mlad. Tuga." - u nevjerici pričaju komšije, naglašavajući da scena kada je Zoran otvorio vrata kuće i video mrtvog brata slama i najtvrđa srca.

"Dok je vatra bila najjača pokušao je da otvori vrata kako bi video gde je Miroslav. Kada ga je ugledao u suzama je izustio: "Unutra je" - prisjećaju se komšije.

Dva brata stradala za godinu

Kako pričaju prve komšije nastradalog Miroslava, mladić je imao četiri brata, međutim, jedan je preminuo prije tačno godinu dana.

"Dva brata su mu u inostranstvu već duže vreme, rade, jedan u Nemačkoj, drugi u Austriji. Jednog je ubila droga, a Miroslav je ovde živeo u istom dvorištu sa Zoranom, najmlađim bratom." - pričaju komšije.

(blic.rs)

Ne propustite