15 vrsta roditelja koji nas živciraju na DRUŠTVENIM MREŽAMA

Zanimljivosti
15 vrsta roditelja koji nas živciraju na DRUŠTVENIM MREŽAMA
Društvene mreže nam pružaju mnoštvo informacija, razmjenjujemo iskustva, saznajemo nove stvari, ponekad se dobro zabavimo, nasmijemo ili čak nađemo novog prijatelja.

Vi ste dio svijeta društvenih mreža. Društvene mreže nam pružaju mnoštvo informacija, razmjenjujemo iskustva, saznajemo nove stvari, ponekad se dobro zabavimo, nasmijemo ili čak nađemo novog prijatelja. Kao i u stvarnom tako  i ovom virtuelnom svijetu postoje ljudi koji vas zivciraju? Sigurno i vi njih. No, mnogi smatraju da su društvene mreže izvrsno mjesto za isfrustrirati se jer se na njima suočavaju s raznim profilima roditelja i mišljenja koja im ne odgovaraju u potpunosti.  Navest ćemo petnaest vrsta mama koje vas najviše živciraju.

Majke koje obožavaju majčinstvo

Svaki trenutak majčinstva njima je savršen. Neprospavane noći, ispadi bijesa, treniranje na tutu…uživaju  u svemu. I sve bi opet uz smiješak ponovile. Odakle im snage pitate se, i zašto ih vesele stvari koje nikoga normalnoga ne bi?

Majka darovitog djeteta

Njihova su djeca bolja od ostalih – tako su potvrdili stručnjaci. Ponekad imaju problema s ponašanjem, ne mogu zadržati pažnju, ali to je sve zato što im je  – dosadno! Nipošto nisu neodgojena ili bezobrazna ili nešto treće, nego darovita! Dosadno im jer su pametniji od ostalih pa ih ne zanimaju stvari koje zanimaju drugu djecu. Svaka majka želi da je njezino dijete najpametnije, a mame darovitog djeteta obožavaju naglašavati kako njihovo doista i jest. Ok, uživaj u tome u tišini.

Tigrica

Mama tigrica može biti nositi i ime “Mama – balerina”, Mama – glumica” i slično. Ona je poznata po tome što forsira svoju djecu na neku određenu aktivnost te silom želi da se kroz nju ostvare. Drugi je vide kao mamu koja kroz djecu pokušava živjeti svoje propale snove. O njoj imaju mišljenje da će joj djeca, čim dovoljno odrastu, pobjeći i živjeti po svome. I to stilom života koji joj se baš i neće svidjeti.

Opsjednuta dojilja

Zašto je ičija briga kako i čime netko hrani svoje dijete? Mame koje smatraju da je dojenje i samo dojenje jedini imperativ, trebale bi svoje mišljenje o umjetnoj hrani ponekad zadržati za sebe.

Pobornica zdrave prehrane

Naravno da dječja hrana treba biti svježa, zdrava, raznovrsna…Ali one mame koje se zgražaju nad jednim popijenim sokom ili pojedenom čokoladom jednostavno su naporne.

Ona koja uvijek osuđuje

Ova mama uvijek je “nabrijana” za raspravu i njezino je mišljenje nužno drugačije od bilo čijeg i naravno, jedino je ispravno. Voli argumente, voli se nadmudrivati i očito nema drugog posla…

Selfie – frikuša

Obožava stavljati slike sebe i svojeg djeteta od jutra do mraka. U svim mogućim pozama, sa svim mogućim dodacima, u situacijama u kojima se nada da će joj drugi pozavidjeti što se našla.

Hipohondrica

Svaki dječji kašalj ili temperatura razlog su za njezin panični ispad i histeriju na društvenim mrežama. Unatoč svome strahu, ne ide doktoru, nego savjete traži od potpunih stranaca i laika.

Naizgled savršeni roditelj

Kako im to, pobogu uspijeva? Savršena kuća, savršena djeca, obroci, čak i zajedničko obiteljsko vrijeme ovih roditelja izgleda savršeno. Imaju li svog dvojnika koji  im obavlja većinu poslova? Zbog ovakvih roditelja i njihovih objava samo se osjećamo kao promašaj i pitamo kako je moguće da oni to sve mogu a mi ne? Dosta!!!

Skromna hvalisavica

Ova mama ne želi se pohvaliti, ali svaki njezin status zvuči kao da nam nabija nešto na nos. Morala sam ići provjeriti svog šestomjesečnog sinčića 5 puta – spavao je popodne 4 sata u komadu. Ili: Zabrinuta sam za svoju četverogodišnjakinju. Htjela bih da se igra u blatu i trči po parku kao ostala djeca, a nju samo zanima kako naučiti čitati, pisati, brojati…već zna cijelu abecedu…joj… Hm?

Uspješna bloggerica

Kako uz klince nađeš vremena da pišeš opširne blogove gotovo pa svaki dan? Kako?! Mi nemamo vremena za ništa – treba nam kućna pomoćnica, a ti veselo pišeš o svojim svakodnevnim doživljajima s klincima? Kako imaš vremena sjesti a da ti jedno dijete ne visi na glavi, dok drugo u kuhinji pokušava zapaliti kuću?!

Majke koje obožavaju majčinstvo

Svaki trenutak majčinstva njima je savršen. Neprospavane noći, ispadi bijesa, treniranje na tutu…uživaju  u svemu. I sve bi opet uz smiješak ponovile. Odakle im snage pitate se, i zašto ih vesele stvari koje nikoga normalnoga ne bi?

Ljubiteljica neobičnih imena

Voli biti orginalna pa joj se ni u najcrnjim snovima ne smije dogoditi da njeno dijete ima neko uobičajeno ime. Zapravo mora imati ime koje niti jedno drugo dijete nema. Niti će ikada imati. Pa ako ju to odvede i u krajnju krajnost, baš ju briga. I to je  uredu, samo ne mora svima drugima isticati kako je to ime najljepše na svijetu. Svakoj mami je ime njezinog djeteta najljepše.

Više novca nego pameti

Potrošit će previše novaca na dječje stvari koje će u najbolje slučaju tri puta upotrijebiti. Što ju briga, njoj je najbitnije da drugi vide da ona ima novaca i da voli potrošiti na svoju djecu.

Snoba za prehranu

Majka koja bi radije bila prognana iz zemlje nego djeci dala hranu koja nije organskog podrijetla, provjerena, domaća, bezglutenska, najzdravija, nešpricana i na suncu dozrela. Također, kosa joj se na glavi diže na sam spomen nečeg nezdravog i punog šećera i konzervansa. Neće joj biti lako kada djeca budu sama odlučivala što će jesti!

 

Ne propustite