NASTAVLJA SE HAOS NA ULICAMA SARAJEVA: Dovela dvojicu sinova kako bi vidjeli da puca u njihovog oca

Crna hronika
NASTAVLJA SE HAOS NA ULICAMA SARAJEVA: Dovela dvojicu sinova kako bi vidjeli da puca u njihovog oca
Brojne informacije pojavljuju se u javnosti nakon jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno, u kojem je Emina Arnautović ispalila nekoliko hitaca iz pištolja na svog bivšeg supruga Admira Arnautovića. Ona je nakon toga privedena i predata Tužilaštvu KS, a Arnautović se nalazi na bolničkom liječenju.

Motiv pucnjave do koje je danas došlo u sarajevskom naselju Hrasno prilikom koje je Emina Arnautović ranila u nogu svog supruga Admira, zvanog Šmrk, jeste ljubomora uzrokovana preljubom ranjenog.

Drama u ulici Azize Šaćirbegović dogodila se jučer oko dva sata popodne, kada je ispred frizerskog salona "Still", koji se nalazi u ovoj ulici, došla Arnautović. Dovezla se u bijelom Golfu 7, a sa njom su bila i dvojica dječaka.

Jurila ga po ulici 

Kako smo saznali od očevidaca, odjednom je nasred ulice započela vika i galama, a dvoje supružnika su se glasno svađali i udarali.

- Šta ti je ženo, ti nisi normalna?! – vikao je, navodno, Admir.

U jednom trenutku Minka je prišla autu, koje je parkirano na trotoaru, u kojem su bili dječaci i iz automobila uzela pištolj. Iz vozila je izvela i djecu.

Vidjevši pištolj Admir se navodno dao u bijeg, a njegova supruga je trčala za njim te su se jurili ulicom. Sustigla ga je u dvorištu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor".

Oboje su prethodno preskočili ogradu, koja Centar odvaja od ulice, a zatim je žena zapucala u Admira, ranivši ga u nogu. Cijelo vrijeme je vrištala na njega, a sa sobom je povela i dvojicu dječaka, kako bi vidjeli da puca u njihovog oca. Nakon što ga je ranila u nogu, Minka je ispalila i nekoliko hitaca u zemlju pored supruga. Zabezeknuti prolaznici su u šoku posmatrali šta se događa.

Arnautović je potom, kako su nam ispričali, hodala ulicom mašući sa pištoljem, te se uputila prema frizerskom salonu "Still" a u kojem je u tom tim trenutcima Anđela Vještica sređivala frizuru za sinočnji nastup.

 

 

Vidjevši šta se događa, uspolenici frizerskog salona su se zaključali unutar objekta. Arnautović je u nekoliko navrata silom pokušala ući u salon, ali joj to nije pošlo za rukom. Potom je nogom jako udarila u izlog salona, te polomila stakla na izlogu. Već u slijedećem trenutku je odbacila pištolj od sebe.

U međuvremenu uposlenici obližnjih radnji koji su istrčali vani kako bi vidjeli šta se događa pozvali su policiju.

-Ne mogu da vjerujem da bi neka psihički stabilna osoba vodila svoju malu djecu da vide kako im puca u oca – kazala je jedna od svjedokinja cijelog događaja.

Ona nam je ispričala da je odmah zvala policiju, ali da ih je bilo veoma teško dobiti, te da su stigli tek 20 minuta kasnije. Navodno, nisu bili sigurni da li je naoružana pa je prošlo izvjesno vrijeme dok joj nisu prišli i stavili joj lisice na ruke.

Prethodno se na mjestu događaja slučajno našao i muškarac koji se predstavio kao policajac, te je od Arnautovićke tražio da baci pištolj

- Na spratu iznad salona je izašao muškarac i govorio je:"Baci, pištolj, policija!" Međutim, ona uopće nije obratila pažnju na njega, hodala je ulicom i mahala pištoljem. Stanica je bila puna građana koji su čekali trolejbus. Moglo je doći do prave tragedije – ispričao nam je još jedan očevidac događaja.

Ranjenom Arnautoviću prvi je pomogao slučajni prolaznik prije nego što su stigla i kola Hitne pomoći. Pošto je Minka uhapšena i smještena u policijski maricu navodno je prema njoj krenuo i Admir, ali mu ona nije dala da priđe policijskom vozilu i vikala je na njega.

Upućeni u svađe supružnika tvrde da je Arnautović uhvaćen u preljubi sa drugom ženom, te da je njegova supruga načisto poludjela zbog toga, ali da nije imala namjeru da ga ubije.

"Poljupci" iz marice

Za vrijeme trajanja uviđaja, dvojica dječaka su smještena u automobil njihove majke, a ubrzo je po njih došla Minkina sestra koja ih je odvela sa mjesta događaja. Dječaci su prilikom izlaska iz automobila bili veoma blijedi, a strah se mogao vidjeti na njihovim licima.

Minka je, pak, iz kombija cijelo vrijeme vikala i raspitivala se za svoju djecu, a pošto je došla njena sestra kako bi odvela mališane, dječaci su prišli marici a moglo se čuti kako im govori "Ljubim vas puno" i kako se pozdravlja s njima.

 

Admir Arnautović i njegova supruga Minka su, inače, itekako poznati policiji. Arnautović je odranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela. Hapšen je i osuđivan zbog poslova s drogom, ali i izazivanja opće opasnosti i drugih krivičnih djela. 

Zbog neovlaštene trgovine heroinom i kokainom osuđen je na tri godine zatvora. 

 

Emina je također, zajedno sa Eldanom Žigovićem, privođena nakon bombaških napada na imovinu braće Mulića, odnosno kafić "Fashion" na Marijin Dvoru i porodične kuće u općini Centar zbog čega je jedno vrijeme provela u pritvoru. 

Ne propustite