MONSTRUM TRAŽI DA MU SE PONOVI SUĐENJE?! Sad tvrdi da nije ubio Tijanu!

Region
MONSTRUM TRAŽI DA MU SE PONOVI SUĐENJE?! Sad tvrdi da nije ubio Tijanu!
Dragan Đurić (37), koji je osuđen zbog ubistva Tijane Jurić (15), žalio se u zatvoru "Nova skela" aktivistima jedne organizacije za prava osuđenika da mu je policija sve smjestila (?!?)

Dragan Đurić (37), koji je osuđen zbog ubistva Tijane Jurić (15), žalio se u zatvoru "Nova skela" aktivistima jedne organizacije za prava osuđenika da mu je policija sve smjestila (?!?)

Nijedan advokat nije htio to da mu učini, vjerovatno smatrajući da je to čisto gubljenje vremena
Dragan Đurić iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina zatvora jer je u julu 2014. u Bajmoku svirepo ubio Tijanu Jurić (15), nedavno se žalio aktivistima jedne organizacije koja se bavi pravima osuđenika da nije ubio djevojčicu i da mu je policija sve smjestila?!?

Uprkos čvrstim i neoborivim dokazima koji nedvosmisleno ukazuju da je zvjerski presudio djevojčici, Đurić sad iz zatvora "Nova skela" pokušava da nađe advokata koji bi mu izdejstvovao novo suđenje!
Sagovornik iz organizacije za prava osuđenika kaže da je Đurić tokom sastanka s njima uporno tvrdio da mu je policija u avgustu 2014, nakon hapšenja, pod pretnjama iznudila priznanje.

- Žalio se da su ga inspektori uhvatili na prepad i zaplašili, pa on nije ni bio svestan šta priča. Kazao je da mu je sve smešteno i da nije ubio devojčicu - kazao je sagovornik za Informer.

Đurić je, prema njegovim riječima, pokušao da kontaktira nekoliko advokata koji bi mu pomogli da uputi zahtev Kasacionom sudu radi ponavljanja sudskog postupka.

- On se nada da će mu, ukoliko mu neki pravnik pomogne, ponovo biti suđeno. Međutim, nijedan advokat nije hteo to da mu učini, verovatno smatrajući da je to čisto gubljenje vremena, jer Đurić nema nikakve šanse za ponavljanje suđenja - rekao je sagovornik.


Redakcija Informera pokušala je da stupi u kontakt i sa Igorom Jurićem, ocem ubijene devojčice. Međutim, on se do nije odazivao na pozive i poruke.
On je dodao i da im se Đurić nije mnogo žalio na tretman u maksimalno obezbjeđenom zatvoru "Nova skela", gdje kaznu služe najopasniji osuđenici.

Advokat Viktor Gostiljac, koji je zastupao Đurića na suđenju, rekao nam je da nije čuo da njegov nekadašnji klijent želi ponavljanje postupka.

- Nisam više u kontaktu s njim, a ni moju kancelariju niko nije kontaktirao sa takvim zahtevom - rekao je Gostiljac.
On je dodao da svako ima pravo na vanredni pravni lijek ukoliko se pojavi neka nova značajna činjenica koja bi mogla bitno da utiče na promjenu sudske odluke.

Podsjetimo, Đurić je uhapšen 7. avgusta 2014. godine, 13 dana pošto je u Bajmoku nestala Tijana Jurić. On je brzo nakon hapšenja do detalja opisao kako je kobne večeri pio alkohol, pa je oteo djevojčicu, ubacio je u auto, pokušao da je siluje i na kraju je ubio.
Čak je odveo policiju do zabačene napuštene kuće pored divlje deponije pored Čonoplje, gdje je zakopao tijelo.
Viši sud u Subotici je zbog ovog zločina koji je potresao javnost u Srbiji osudio Đurića na maksimalnu zatvorsku kaznu, što je potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu. 

Ne propustite