Pakleni plan za smjenu Konakovića skovali Hadžić, Ćesir i Prevljak: Sarajevski premijer htio "skidati glave", ali je na pomolu preokret!

Tema sedmice
Pakleni plan za smjenu Konakovića skovali Hadžić, Ćesir i Prevljak: Sarajevski premijer htio "skidati glave", ali je na pomolu preokret!
Nakon toga, kako nam je rečeno iz dobro upućenih izvora, Hadžić je aktivirao prijatelje unutar stranke i nemali broj nezadovoljnika i Konakovićevih protivnika u namjeri da isposluje njegovu smjenu.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković mogao bi se, kako saznaje Novi.ba, suočiti sa paklenim planom njegovih suparnika iz Stranke demokratske akcije, a koji za cilj ima njegovu diskreditaciju te na koncu i smjenu.

Naime, Konaković se posljednjih sedmica okomio na nekoliko direktora javnih preduzeća, a posebno direktora sarajevskog „Vodovoda i kanalizacije“ Nezira Hadžića zbog problema sa komunalijama.

Njemu je premijer Konaković fakturirao svo nezadovoljstvo građana zbog redukcija i problema sa vodosnadbijevanjem u namjeri da on podnese teret i ostavku. Međutim, kako to obično biva, Hadžić je samo izgledao lahka meta, ali se pokazalo da ipak nije repa bez korijena. Posljednji pokušaji „mirenja“ koje su pokrenule stranačke strukture nisu uspjele, a susret Konakovića i Hadžića je završen vrlo žučnim riječima te je sukob eskalirao.

Nakon toga, kako nam je rečeno iz dobro upućenih izvora, Hadžić je aktivirao prijatelje unutar stranke i nemali broj nezadovoljnika i Konakovićevih protivnika u namjeri da isposluje njegovu smjenu. Uz Hadžića su, kako saznajemo, snažni ogranci sarajevske SDA iz Novog Grada i Ilidže. Posebno je tu važna veza Hadžića sa Husom Ćesirom, jednim od ključnih ljudi SDA Novi Grad, čije je kompanija dobavljač „Vodovodu“. Od ranije nezadovoljan Konakovićem je i Fikret Prevljak, te su se pronašli zajednički interesi.

Oni smatraju da je situacija obrnuta te da je Konaković postao lahka meta.

  • Premijer nema rezultata. Mandat mu je u drugoj polovici, a šta je uradio. Ništa s čime bi SDA mogla svjetla obraza na izbore. Osim riječi i intervjuua u medijima Konaković ništa dobro nije donio – tvrdi naš izvor iz SDA.  Uz to Hadžić i njegovi saradnici u zavjeri računaju i na to da sarajevski premijer u posljednje vrijeme nije u dobrim odnosima ni sa dijelom vrha SDA, a tamo se aktivno govori o reformiranju stranke. 

Ne propustite