Da li je ovo Šepić uporedio Izetbegovića sa "Maratoncima": Laki je malo nervozan

Aktuelno
Da li je ovo Šepić uporedio Izetbegovića sa "Maratoncima": Laki je malo nervozan
Iako, nije isključeno da ovom porukom Šepić nije uopće govorio o Izetbegoviću, nego recimo o Miloradu Dodiku ili Donaldu Trumpu, koji su također ovih dana pomalo nervozni, to je ipak malo vjerovatno.

Senad Šepić, poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) napisao je na Twitteru poruku u kojoj je, po svemu sudeći, Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA povezao sa kultnim citatom iz filma „Maratonci“!?

  • U nekim posebnim situacijama sjetim se sjajnih 'Maratonaca' i čuvenog citata: 'Laki je malo nervozan.' – objavio je Šepić na Twitteru samo dan nakon što je Predsjedništvo SDA na čelu sa Izetbegovićem odlučilo ukinuti njemu i Sadik Ahmetoviću sankcije.

Šepić je jedan od četvorice državnih zastupnika iz SDA koji su otkazali poslušnost Izetbegoviću, tražeći reforme unutar ove stranke. Iz SDA su prvo odgovorili Šepiću da nema osnova pričati o promjenama kada se i sam uveliko okoristio pozicijama na koje ga je SDA postavljala. Međutim, Predsjedništvo SDA je na zadnjoj sjednici prihvatilo prijedloge o potrebi razgovora o promjenama i relaksaciji odnosa, te imenovalo i radnu grupu u kojoj je  Šepićev „saborac protiv Izetbegovića“ Šemsudin Mehmedović. No, to se izgleda Šepiću nije svidjelo pa je zaključio da je „Laki malo nervozan“.

Iako, nije isključeno da ovom porukom Šepić nije uopće govorio o Izetbegoviću, nego recimo o Miloradu Dodiku ili Donaldu Trumpu, koji su također ovih dana pomalo nervozni, to je ipak malo vjerovatno.  

Ne propustite