Jamak za Novi.ba: ''Kontaktiralo me još klubova, ali Zrinjski je bio najkorektniji''

Fudbal
Jamak za Novi.ba: ''Kontaktiralo me još klubova, ali Zrinjski je bio najkorektniji''
Nermin Jamak, bivši igrač Plavih sa Grbavice, u čijoj školi fudbala je i napravio početne korake svoje karijere, se odlučio vratiti u BHT Premijer ligu.

Nermin Jamak, bivši igrač Plavih sa Grbavice, u čijoj školi fudbala je i napravio početne korake svoje karijere, se  odlučio vratiti u BHT Premijer ligu.

''Imao sam nekoliko ponuda, kako iz inostranstva, tako i iz BHT Premijer lige. Cilj mi je bio pronaći angažman u našoj Premijer ligi, jer dugo sam bio odvojen od porodice, zbog obaveza u inostranstvu, ali sada se vraćam i mislim da je liga kvalitetnija nego što je bila u onom periodu kada sam igrao.''

Aktuelni prvak, momčad Zrinjskog, je bila najkorektnija u svojoj ponudi, te se Nermin odlučio da karijeru nastavi u redovima Plemića.

''Zrinjski je bio najkorektniji u svojoj ponudi, kontaktiralo me još nekoliko klubova, ali Zrinjski je bio najkorektniji i najotvoreniji u svojoj ponudi pa sam zbog toga odabrao aktuelnog prvaka. Oni ove sezone brane trofej najbolje ekipe u državi i na dobrom su putu da to i ostvare, nadam se da ću im svojim iskustvom pomoći u tim namjerama.''

Iskusni 30-godišnji vezni igrač stiže iz litvanske Sudove, navijačima Premier lige je najpoznatiji po igrama u Željezničaru za kojeg je nastupio 172 puta i s kojim je osvojio dvostruki naslov prvaka BiH i jedan trofej u Kupu.

U karijeri je još nosio dresove Čelika i Osijeka.

Faris DŽAFEROVIĆ

Ne propustite