Yahoo postaje prošlost

Internet
Yahoo postaje prošlost
Izgleda da će Yahoo!, jedna od najpoznatijih internet tvrtki, prestati postojati.

Izgleda da će Yahoo!, jedna od najpoznatijih internet tvrtki, prestati postojati. Verizon je službeno kupio Yahoo za 4.8 milijarde dolara, a nova financijska izvješća iz tvrtke ukazuju na detalje onoga što će se dogoditi. 

Ta prodaja je uključila Yahoo!-ov operativni posao, ali nije uključivala veliki komad kineske stranice Alibaba koja se bavi e-trgovinom. Također, nije uključivala mnoge druge dijelove tvrtke,  pogotovo dionice kompanija baziranih u Aziji i patente koji nisu predstavljali jezgru tvrtke. Ono što je preostalo, prema papirologiji koja je sada predana, bit će pretvoreno u investicijsku tvrtku zvanu Altaba. 

Otkazi mnogim ljudima u odboru

Veličina odbora će biti smanjena na pet direktora, a mnogi ljudi na visokim položajima će otići, uključujući direktoricu Marissu Mayer i suosnivača Yahoo-a, Davida Filoa. Razlozi odlazaka, kako navode, ne leže u neslaganju s tvrtkom ili bilo kojom operacijom tvrtke. 

Yahoo! je inače drugi web gigant kojeg je kupio Verizon. U 2015. Verizon je plation 4.4 milijarde za AOL, prenosi Ars tehnica. Kupovina Yahoo!-a nije prošla glatko. U jednom trenutku, nakon otkrića hakerskih upada u Yahoo!-ove sustave e-maila, činilo se kako se Verizon premišlja oko kupovine. 

Još se ne zna hoće li Mayer biti u novoj Verizonovoj tvrtki.

Ne propustite