Dvosatne gužve nakon praznika na graničnim prijelazima iz BiH

Bosna i Hercegovina
Dvosatne gužve nakon praznika na graničnim prijelazima iz BiH
Nakon novogodišnjih praznika koje su brojni turisti odlučili proslaviti u našoj zemlji pojačan je saobraćaj vozila na graničnim prijelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Iz BIHAMK-a navode da se duža zadržavanja bilježe na graničnim prelazima na izlazu iz naše zemlje, a posebno na prijelazima Bosanski Brod, Izačić i Velika Kladuša gdje su zadržavanja duža i od dva sata.

Nakon novogodišnjih praznika koje su brojni turisti odlučili proslaviti u našoj zemlji pojačan je saobraćaj vozila na graničnim prijelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a navode da se duža zadržavanja bilježe na graničnim prelazima na izlazu iz naše zemlje, a posebno na prijelazima Bosanski Brod, Izačić i Velika Kladuša gdje su zadržavanja duža i od dva sata. 

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška oni koji namjeravaju izaći iz BiH čekaju duže od sat vremena dok zadržavanja na ostalim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Prema fotografijama BIHAMK-a primjetan je i pojačan saobraćaj vozila na graničnim prijelazima na ulazu u BiH. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta na većini puteva u BiH. 

"Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke", savjetuju iz BIHAMK-a. 

 

Ne propustite