NANIJELA JE OVU DOMAĆU MASKU NA KOSU I NIJE SE POKAJALA: Nećete vjerovati šta joj se desilo kada ju je oprala

Praktična žena
NANIJELA JE OVU DOMAĆU MASKU NA KOSU I NIJE SE POKAJALA: Nećete vjerovati šta joj se desilo kada ju je oprala
.

Luk je bogat sumporom koji je među ostalim poznat kao mineral ljepote.

Iako je kopriva kod nas najpoznatije prirodno sredstvo za njegu slabe kose i problematičnog vlasišta, maska od luka ima mnoge prednosti jer sumpor podupire proizvodnju kolagena i keratina, proteina koji su veoma važni za izgradnju zdravih noktiju i kose.

kosa

Nažalost, zbog današnje konzumacije industrijski procesuirane hrane te uzgoja voća i povrća na tlu osiromašenom mineralima, većini nas u prehrani pa time i u organizmu kronično nedostaje ovog važnog minerala. Kao što podupire rast kose, sumpor omogućuje normalnu funkciju gotovo svih tkiva u tijelu

Stoga se preporučuje luk uvesti u svakodnevnu prehranu, a ova maska će pak stvoriti trenutni učinak poboljšanja strukture tvoje kose.

kosa3

Priprema maske od luka 

Potrebno je oguliti luk, narezati na četiri komada i izmiksati u blenderu ili obraditi u sokovniku. Sok od luka procijedi kroz gazu ili neku drugu pamučnu krpicu te uz pomoć blazinica ili kista za nanošenje boje za kosu nanesi na vlasište. Masku je najbolje držati sat vremena i isprati blagim šamponom. 

luk2

Mnoge žene ga koriste i oduševljene su.

Bonus savjet: Ako se luk pomiješa sa koskovim uljem koristi se udvostručuju.

Sok od luka ima visok udio sumpora, koji potiče cirkulaciju krvi. Loša cirkulacija krvi i kisika uzrokuje smrt stanica vlasišta što dovodi do gubitka kose.

maxresdefault

Stoga, primjenjujući sok od luka na kosi i vlasištu, zaustavlja gubitak kose i potiče regeneraciju folikula dlake. Sumpor također potiče formiranje kolagena, što znači rast kose.

coconut

Sok od luka također posjeduje antibakterijska svojstva koja ubijaju klice na vlasištu koji mogu biti odgovorni za gubitak kose.

sok

Kada se sok od luka pomiješa s kokosovim uljem, koristi se udvostručuju. Kokosovo ulje pomaže zadržati prirodnu masnoću kose, čime se sprječava suhoća.

koko

Kokosovo ulje je također bogat izvor vitamina E i laurinske kiseline. Ako ne možete naći kokosovo ulje, također možete koristiti bademovo ili senfno ulje.

Mnogi koriste i -MASKU OD JAJA

Ljudi širom svijeta primijenjuju maske od jaja. To je jedan od najstarijih prirodnih lijekova protiv lomljenja i gubitka kose. To je zbog restorativnih svojstava bjelanjka, koji ima visok udio hranjivih tvari. Uz visoku razinu joda, selena, fosfora, željeza, sumpora i cinka, bjelanjak čini kosu učiniti sjajnom, mekšom i zdravijom.

Odvojite nekoliko bjelanjaka te ih dobro umutite. Masku držite 20 minuta. Ima brojnih recepata za ovu masku, a vi odaberite onu koja vam najbolje odgovara.

jaja

PET ALARMANTNIH ZNAKOVA DA VAŠEM TIJELU TREBA DETOKSIKACIJA: Ukoliko primijetite ovo, odmah se OSLOBODITE OTROVA NA OVAJ NAČIN!

Ne propustite