SAVJET BAKE KOJA JE IMALA 11 DJECE: Poslušajte ga i postat ćete najbolja mama na svijetu

Kiosk
SAVJET BAKE KOJA JE IMALA 11 DJECE: Poslušajte ga i postat ćete najbolja mama na svijetu
.

Nakon što je rodila svoje prvo dijete i podlegla tipičnim, zapravo – modernim – majčinskim stresovima poznata australijska blogerka Konstans Hol za savjet je pitala svog tatu, odnosno mamu koja je podigla 11 djece i gotovo nikada nije izgledala kao da će ovog časa pregorjeti.

33716-mother-scolding-child-1200-1200w-tn

Kako je to moguće, pitala ga je, a on joj je mirne duše odgovorio:

“Ona se nikada nije ni upola toliko nervirala kao što se nervirate, vi moderne mame!”

Savršen savjet koji je objasnio dodatno – “Ona nije morala da ide u banku, nije morala da svaki dan ide u prodavnicu, ona nije ni znala niti je htela da se nervira toliko oko svega oko čega se vi nervirate. Njoj i mnogim mamama prije, nikada nije bilo tako važno da njihova beba mora da dostigne svaki svoj razvojni korak u nekom zadatom vremenu. Ona je jednostavno podizala svoju djecu, uživajući u njima i u njihovom društvu. I u sebi, u odmoru, onoliko koliko je uspijevala dok su djeca bila tu negdje oko nje.”

mother-31-5af2c9a41464f-880

Nije li to zaista savršen savjet i jedan bezbrižan put koji bi moderne mame definitivno trebalo da pronađu. U sebi, jer ga u današnjem društvu sigurno neće naći.

Poređenja radi, uz ovaj je savjet Konstans na svom Fejsbuk profilu napisala kako to zapravo izgleda danas i zbog čega smo mi mame zapravo toliko zastranile.

“Mnogi od nas danas, hajde da stavimo ruku na srce, ne uživamo toliko u našoj djeci i svi smo mi zapravo samo upola kao prije posvećene svojoj djeci. I to ne zato što to ne želimo već zato što smo toliko pod pritiskom svega drugoga da baš zbog toga što svojoj djeci želimo samo najbolje, najviše nekako ignorišemo njih, a i sebe same”, priznala je Konstans, koja inače ima četvoro djece, a javnost je obožava zbog njenog ultra iskrenog stava prema roditeljstvu.

POGLEDAJTE CRTEŽ SVOJE DJECE I POTRAŽITE OVAJ DETALJ: Ako ga nađete, dijete vam je IZUZETNO NADARENO!

Mi se danas toliko trudimo da budemo savršene mame – želimo da budemo super mame, super dojilje, želimo da izgledamo savršeno – idemo u teretanu, trčimo u prodavnice, plaćamo račune, obavljamo poslove, kuhamo organsku hranu, živciramo se na najjače jer nemamo vremena ni za frizuru da nam neko sakrije te sijede, i bukvalno se bojimo da opet klince nahranimo nekom brzom hranom – samo zato da nam ne sude. 

mother-27-5af2c99410538-880

I šta smo zapravo time dobile? Tom stalnom trkom da budemo najbolje što možemo? Dobile smo to da smo nervoznije nego ikad, a iako sve to radimo radi naše djece, ali i naših partnera (jer savršena mama mora biti i savršena žena, zar ne?), da na kraju dana više nemamo vremena da se bavimo bilo kim. I ne samo to, dodala je Konstans, i toliko je u pravu da ne može biti više u pravu – “Stalno smo tu negdje, ali smo svugde nekako na pola, i onda se čudimo što nas i naša djeca i naši partneri više ne doživljavaju kao prije. I oni nas slušaju samo na pola jer se već usred druge rečenice pomalo isključuju, zapravo nam vraćajući onako kako se i mi ponašamo prema svima.

mother-14-5af2c9556ebd7-880

Sve zato što smo se toliko trudile da budemo super mame i super žene – umjesto da se stvarno opustimo i počnemo konačno da živimo trenutku – za tu djecu koju smo s toliko ljubavi donijeli na svijet.”

Ne propustite