POGLEDAJTE CRTEŽ SVOJE DJECE I POTRAŽITE OVAJ DETALJ: Ako ga nađete, dijete vam je IZUZETNO NADARENO!

Praktična žena
POGLEDAJTE CRTEŽ SVOJE DJECE I POTRAŽITE OVAJ DETALJ: Ako ga nađete, dijete vam je IZUZETNO NADARENO!
.

Istraživanje sprovedeno 2016. godine, pokazalo je da nadarena djeca uzrasta od 7 do 9 godina pri crtanju ljuskih bića koriste desetak takozvanih „izuzetnih detalja“. 

Istraživači su analizirali crteže koje je napravilo 120 djece i pronašli su 30 ključnih detalja koja ukazuju na nadarenost i genijalnost, i svi se svode baš na dodavanje tih „izuzetnih detalja“.

child1

Detalji uključuju stvari poput šminke, pjegica, stilizovane brade, zubne proteze, kravate, bedža, malja na rukama, rukavice, prstenje i slične ukrase.

UPOZORENJE PSIHOLOGA: "Ako djetetu dopustite ovih 6 ponašanja, oni će vas nastaviti gaziti dok sasvim ne izgubite autoritet"

Pored toga, istraživači su kod posebno nadarene djece primijetili da imaju jedinstven pristup ličnosti osobe, ali i položaju, recimo crtaju ruke smještene u džepovima ili okrenut profil, nekada čak i osobu s leđa, što se rijetko viđa.

child

Naravno, ovo ne treba posmatrati kao test inteligencije, već samo kao test nadarenosti.

– Nadarenost je pojam daleko iznad visokog koeficijenta inteligencije.

child1

Recimo, Test inteligencije pruža tačan i pogrešan odgovor, i njime nikako ne može da se mjeri kreativnost, koja je ključna za nadarenost – kaže Sven Matijsen, koautor istraživanja.

child2

Pored toga, naglašava on, važno je istaći da nadarena djeca ne moraju nužno da se iskazuju kroz crteže, ali ako to rade, to se uglavnom primjećuje prije polaska u školu, kada im se već nameću standardi i kalupi i kada kreativnost polako nestaje.

NAKON ŠTO JE OTVORILO KINDER JAJE, DIJETE POČELO PLAKATI: Otac odmah zvao policiju ČIM JE OVO UGLEDAO!

 

child3

 

 

Ne propustite