MALI DUŠAN JE ZBOG NJEGA ODBIO DA UPOZNA MESSIJA: Sada se oglasio fudbaler PARTIZANA i otkrio nešto što niko nije znao (FOTO)

Kiosk
MALI DUŠAN JE ZBOG NJEGA ODBIO DA UPOZNA MESSIJA: Sada se oglasio fudbaler PARTIZANA i otkrio nešto što niko nije znao (FOTO)
.

Kada je četvorogodišnji Dušan Todorović, uz veliku pomoć naroda iz svih krajeva Srbije, u posljednji tren stigao u Barselonu kako bi mu bila ukazana pomoć zbog tumora (neuroblastom) koji se ponovo aktivirao i veoma ugrozio njegov život, on je iznenadio španske ljekare koji su mu ponudili da ga posjeti neko od asova tamošnjeg fudbalskog giganta.

HRABRI DUŠAN IZNENADIO DOKTORE: Ponudili mu da ga posjeti Messi, on im rekao "Neću njega" Evo koga želi da mu dovedu​ 

Iz redakcije "Blicsporta" pozvali su Partizanovog defanzivca Nemanju R. Miletića.

dnk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtlrrn01eqv8vnwrkzmfkodbiodq0otc1mwnjzmqyzdhmmmnjndewymquanblz5gtas0cqgcbotab

Podsjetimo, mali Duki je postao jedna od glavnih tema u Srbiji u sedmici za nama, jer je baš tada saopšteno da mu je ostalo manje od nedjelju dana, odnosno da će u slučaju da ne dođe do hitne medicinske intervencije u renomiranoj klinici, umrijeti. Hiljade građana se tada uključilo u prikupljanje neophodnih sredstava, slale su se SMS poruke, prikupljao novac na humanitarnim akcijama, mladi i stari su davali koliko su mogli i - došlo se u posljednji čas do 200.000 eura, te je Dušan Todorović u pratnji oca stigao u pomenutu zdravstvenu ustanovu u Španiji.

k9hk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtudfn01eqv8vyzkzyjfiytc4mtu3ztkxmwqxnzdlywe1nju4mzi5zgmuanblz5gtas0cqgcbotab

Kako se ona nalazi nedaleko od stadiona FK Barselona, čiji prvotimci često, na molbe ljekara, posjećuju najteže obolele mališane, doktori su upitali Dušana da li bi voljeli da zbog njega dovedu Lionela Mesija u bolnicu. Nije htio ni Mesija, ni Busketsa, ni Pikea. Jer, omiljeni fudbaler malog Dukija je Partizanov defanzivac Nemanja R. Miletić, što je potpuno iznenadilo španske doktore, koji nisu mogli ni da sanjaju da dječaka iz Srbije ne zanimaju zvijezde Barse, samo - fudbaler beogradskih crno-bijelih.

zmxk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwwpvn01eqv8vnjuxotnmotczztewmziymtdinda0mtu5odi4zmm3ywiuanblz5gtas0cqgcbotab

Iz redakcije su pokušali da dobiju Miletića, ali on se nije javljao.

"Pa gdje baš sad da se ne javi na telefon, a tako je dirljiv razlog...", pomisli čovjek, ali, onda stigne poruka: "Izvinite, bio sam na treningu, zato se nisam javio". Trening, na to se zaboravilo. Igra Partizan dan kasnije (srijeda, 17 sati, u Humskoj protiv Rada), pa je trening sasvim normalna stvar. A i derbi se bliži, u nedjelju je, na stadionu crno-bijelih, u sedam uveče.

4elk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtjjvn01eqv8vyzeymwyyytg2mdy5mwe3otbmzjvkymy5n2y0mgm1nwmuanblz5gtas0cqgcbotab

Počne tren kasnije razgovor, u kome smo Miletiću predočili svaki detalj iz pomenute scene u bolnici pokraj Nou Kampa, a onda - sekund tišine. Dva. Tri.

"Izvinite. Ne znam šta da kažem. Samo trenutak, umalo ste me rasplakali", bio je zatečen Partizanov defanzivac.

"Samo polako", kažemo. "Nije ova priča baš svakidašnja. Ali, evo, kad smo već došli do jednog takvog trenutka, da malo olakšamo situaciju. Kako ste se uopšte upoznali sa Dukijem?", pitaju novinari.

dusan
 
"Iskreno, sad ovako uzdrman, ne mogu da se sjetim tačno koja je to utakmica bila, a poslije nje nas je, sve iz ekipe, Bilja (portparol kluba, Biljana Obradović) zamolila nešto. Rekla je 'Čekaće vas sad tu jedan dečko, pa da se slikate'. Vjerovatno je ona svima pojasnila šta je tačno sa Dušanom, nego sam ja bio malo dalje, pa nisam čuo, misleći da je, prosto, jedan naš mali navijač tu. I, naravno, kao i svi ostali, slikao sam se sa njim. Sjećam se da me je nešto pitao, imao sam neku flašicu, a on mi dobacio "Zaleijpila ti se etiketa" i tu smo se nasmijali. Bio je u pravu, stvarno se na meni zalijepila. Nisam ni znao ni pretpostavljao koliko je strašno stanje, ni na kraj pameti mi nije bilo. Ali, onda sam, ma samo što sam izašao sa stadiona, sve saznao. I ostao u šoku...".

dusan-todorovic-fondacija-podrzi-zivot-1080x675

"A kada je šok prošao?"

dusan

"Koliko sam mogao da pomognem, odmah sam i učinio. Ali, ne samo tada, već i poslije, u svakom trenutku, objavljivao sam na društvenim mrežama, pozivao ljude, pričao koliko je važno pomoći, ako se može. A uvijek, bar malo, svako od nas može. I, kada je bila jedna humanitarna aukcija za Dukija, otišao sam na taj događaj, naravno. Kada me je Dušan video na tom splavu, baš se iznenadio. Samo me zvao "Ćelo, ćelo!!!" (smeh). Ma, ljudi, bukvalno smo se vezali tog časa, non-stop kada smo u prilici se čujemo, koliko to njegova situacija dozvoljava. Evo, ovo sam propustio, bio na treningu, ali, hvala što ste mi javili. Ma, hvala Bogu za sve. Da krene sad kako treba, pa ćemo sve lako poslije. Počinje drugo poluvrijeme", poručio je Nemanja R. Miletić na kraju razgovora za Blicsport.

dusannnnn-1000x0

KO JE ANONIMNI DOBROTVOR? Dušanov tata konačno odgovorio na pitanje koje su svi postavljali! Mali heroj trpi jake bolove

(Novi.ba/Blic.rs)

Ne propustite