DA VAM SUDOPERA BUDE ČISTA KAO SUZA: Ona koristi namirnicu koju SVI imamo u kući, kako ovo prije nismo znale!

Praktična žena
DA VAM SUDOPERA BUDE ČISTA KAO SUZA: Ona koristi namirnicu koju SVI imamo u kući, kako ovo prije nismo znale!
.

Svaka domaćica će požaliti što prije nije saznala za ovaj trik...

Nema većeg zadovoljstva od pogleda na sudoperu od nehrđajućeg čelika koja je čista. Naravno, održavanje nije baš lako kao što se čini, ali i za to postoji jedan mnogo koristan trik. Postoji mnogo načina za poliranje sudopere od nehrđajućeg čelika, neki od njih zahtijevaju sirće, maslinovo ulje ili specijalna sredstva za čišćenje.

sudopera1

Ipak, najbolje i najjeftinije sredstvo za poliranje sudopere je brašno!

 brasno

ZA 2 DANA DO RAVNOG STOMAKA: U ovome je TRIK, konačno skinite višak kilograma bez gladovanja! 

Izgleda da niko nema dobro objašnjenje zašto je brašno tako dobro za poliranje, ali ga većina ljudi upotrebljava. Ukoliko vas čeka poliranje sudopere, ovaj trik će vam olakšati i ubrzati taj zadatak.

Kako da ispolirate nerđajući čelik uz pomoć brašna?

Uz malo brašna će vam biti potreban još i neki deterdžent za pranje posuđa i nekoliko krpa. Prvo očistite sudoperu deterdžentom za pranje posuđa i obrišite je krpom da ne bude mokra.

sudopera1

8Ako pospete brašno u mokru sudoperu, ono će se ulepiti i postati gnjecavo, pa ćete samo napraviti veći haos nego ranije.

Kada je sudopera osušena, pospite brašno u sudoperu. Trebalo bi da sipate relativno debeo sloj brašna, ali ipak pazite da ga ne bude previše.

Uzmite krpu i polirajte sudoperu sa brašnom, kao što se polira automobil. Gornja strana sudopere, slavina, odvod, i bilo koji ugradni dio od čelika gdje se prljavština može sakriti se mogu polirati na ovaj način.

sudopera

Kada završite primijetit ćete da je sudopera počela da sija kao nova. Nerđajući čelik je najbolje čistiti jednom mjesečno.

Ovakve ''profile za upoznavanje'' još niste vidjeli: Ovo je dokaz da nekim ljudima TREBA ZABRANITI INTERNET! (FOTO)

(Novi.ba/Telegraf.rs)

Ne propustite