Ukusna štrudla od jabuka: Najtraženiji recept koji miriše na djetinjstvo
Sastojci za štrudlu od jabuka:
pakiranje kora za savijaču (ili ih izradite sami s jako tanko vučenim tijestom)
1 kg kiselijih jabuka
šećer
maslac
cimet
grožđice
sladoled od vanilije
Priprema:
1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1,5 cm.
2. Posipajte šećerom, cimetom i gdje kojom grožđicom koju ste, po želji, prethodno namočili u rum. Zarolajte tijesto i posložite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako vam ne bi popucala.
3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i služite uz sladoled od vanilije.
(zadovoljna.hr)