Čips od špinata: Zdrava zamjena za masne grickalice
Hrskavi zeleni čips idealna je zamjena za nezdrave grickalice koje inače konzumiramo.
Osim što možda zvuči neobično, ovo jelo od špinata je ukusno i ima jako malo kalorija i nekoliko bitnih nutrijenata.
Zato, sljedeći put kad vas uhvati želja za slanim, hrskavim krompirićima, napravite ovu zdravu alternativu.
Bit će vam potrebna 1 šoljica mladog špinata, opranog i ocijeđenog, pola kašike maslinovog ulja, sušeni češnjak u prahu i morska sol.
Upute:
1. Pećnicu zagrijte na 160 stepeni. Lim obložite papirom za pečenje.
2. Špinat stavite u zdjelu i pospite ga maslinovim uljem, češnjakom i solju. Listiće špinata posložite na papir za pečenje i pecite 7 do 10 minuta dok se listovi ne osuše i potamne. Izvadite iz pećnicu i pustite da se hladi 5 minuta.
Jedno serviranje ima 75 kalorija, 7 grama masti, 2 grama proteina i 1 gram vlakana.