Toffifee torta

Kuharica
Toffifee torta
Lako i brzo se priprema. Ima odličan ukus.

Lako i brzo se priprema. Ima odličan ukus.

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • kesica vanilin šećera
  • 75 g brašna
  • puding od karamele
  •  kašičica praška za pecivo
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g lješnika
  • 800 g slatke pavlake
  • kašičica putera
  • i nekoliko “tofifi” bombona za ukrašavanje

Priprema:

Umutite čvrst snijeg od bjelanaca sa četiri kašike hladne vode i prstohvatom soli, dodajte šećer pomiješan s vanilom i posebno umućena žumanca. Postepeno umiješajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Tijesto sipajte u kalup za tortu i pecite u rerni na 175 stepeni oko 25 minuta. Na umjerenoj temperaturi zagrijte slatku pavlaku, dodajte 150 g čokolade i lješnake isječene na krupnije komade. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji pet sati. Koru presjecite tako da gornji dio bude tanji, a donji deblji.
Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata. Ostatak čokolade i puter otopite na pari i kružno (prečnika 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite "tofifi" bombonama, ohladite i sevirajte.

Novo