Kinder kolač

Kuharica
Kinder kolač
Izuzetno mekan biskvit sa kremom savršene čvrstine i slatkoće.

Izuzetno mekan biskvit sa kremom savršene čvrstine i slatkoće.

Sastojci

    Za biskvit:
     6 jaja
     80 g šećera
     6 žlica tople vode
     80 g pšeničnog glatkog brašna
     1 prašak za pecivo
     20 g kakaa
    Za kremu:
     1 l mlijeka
     100 g gussnela
     30 g šećera
     1 vanilin šećer
     250 g maslaca
     250 g šećera u prahu
    Za čokoladnu glazuru:
     250 g čokolade
     150 g maslaca

Priprema:

Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku posebno. Pripremiti ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera. Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način. Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte. Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu. Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.

Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite.

Izvor:coolinarika.com

 

Novo