Bananina kora je najbolji prijatelj tankog struka i vitke linije!

Moda i ljepota
Bananina kora je najbolji prijatelj tankog struka i vitke linije!
Dok se u nekim zemljama kora banane smatra delikatesom

Dok se u nekim zemljama kora banane smatra delikatesom, u drugim ona uvijek završi u kanti. Međutim, kada pročitate koje dobrobiti ima kora, nikada je više nećete bacati. Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 posto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 posto vitamina B6, koji šećer pretvara u energiju.

U kori se nalazi i 12 posto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 posto magnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi. Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu.

Zelena kora povećava nivo dopamina i serotonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije, kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.

Načini pripreme kore banane:
1. Možete je kuhati kao za čaj

2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti

3. Koristite kore od banane umjesto krompira u pripremi karija 

Novo