Lisnato tijesto sa piletinom i šampinjonima
Idealna kombinacija koja će vas kako okusom, tako i izgledom oduševiti.
Sastojci
1 paket lisnatog tijesta (2 zamrznute pločice)
1 veći pileći file
sol, papar
malo peršuna
1 konzerva od 400 ml. šampinjona
3 žlice kiselog vrhnja
sir nariban gauda (količina po potrebi)
ulje za prodinstati piletinu
Priprema
Uključiti pećnicu na 200 stepeni. Lisnato tijesto odmrznuti i obe pločice razvucite u pravougaonik, malo ih prstima na nekoliko mjesta namažite vodom da se mogu lako zalijepiti, i stavite jedno na drugo i pritisnite da se zalijepe. Nekom većom posudom ( veću od čaše) izrežite krugove, a sa čašom na sredini samo lagano napravite otisak kruga.
Meso narežite na sitne kockice i ispržite na ulju, posoliti i pobiberiti. Dodati šampinjone, 3 žlice kiselog vrhnje i peršin i od te smjese stavljati na sredinu kruga 2 žlice. Odozgo stavite naribani topljivi sir i pecite 15-20 min na 200 stepeni. Poslužite toplo ili hladno.
Izvor:coolinarika.com