Prirodni lijek koji narodu odavno koristi za ublažavanje tegoba sa želucom

Zdrav život
Prirodni lijek koji narodu odavno koristi za ublažavanje tegoba sa želucom
Ispitajte ove pripravke narodne medicine.

Ovo su prirodni lijekovi i savjeti koji se u narodu odavno koristi za ublažavanje tegoba sa želucem, ali klasična medicina ih službeno ne priznaje iako su ispitani u praksi.

Ispitajte ove pripravke narodne medicine jednog po jednog dok ne pronađete koji vam najbolje odgovara. 

Borovnica (bobice): 10 gr bobica preliti jednom čašom kipuće vode. Pustiti da odstoji. Uzimati po dvije velike žlice tri puta na dan.

Bijeli glog (plodovi): plodove preliti vrućom vodom i ostaviti na toplom. Pojedti zajedno s preostalom tekućinom. Preporuča se kod bolova u trbuhu.

Crni ribizl (sok): Piti svježi sok po pola čaše tri puta na dan. Preporuča se kod smanjene kiseline želučanog soka.

Pasji trn (bobice): Ocijediti sok iz bobica i uzimati po jednu čašu, tri puta na dan, jedan sat prije jela.

Kupus (sok): Uzimati po jednu čašu, tri puta na dan, 20 minuta prije jela. Sok nemojte soliti.

Kupus kiseli: Jesti svako jutro prije doručka po 100 gr kod smanjene kiselosti želučanog soka.

Limun: Sok razrijediti s vodom, dodati šećer, promiješati, uzimati pol do 1,5 dcl dnevno kod smanjene kiselosti želučanog soka.

Kisele jabuke: Jesti svježe, naribane ili pečene kod smanjene kiselosti želučanog soka.

Rajčice (sok): Sok uzimati s nešto soli bez bibera, po 2 dcl dva puta dnevno prije jela, kod smanjene kiselosti želučanog soka.

Krumpir (sok): uzimati svježi sok (još dok nije potamnio) tri puta dnevno, po 1,5 dcl. Poslije uzimanja soka odležati pola sata. Kura liječenja traje tri tjedna, no kod povećane kiselosti želučanog soka uzimati ga samo 10 dana.

Mrkva (sok): Sok u kućnoj izradi uzimati 3 do 4 puta na dan po 2 do 3 dcl, 40 minuta prije jela. Preporuča se kod povišene kiselosti želučanog soka.

Pšenica u zrnu: 100 gr pšenice preliti vodom. Kada se pojave klice isprati i samljeti, dodati ulja i drugo prema ukusu. Jesti natašte.

Med i sok od trputca (po 500 gr): Pomiješati i kuhati na slaboj vatri 20 minuta, ohladiti. Uzimati po jednu veliku žlicu tri put dnevno, 20 minuta prije jela.

Med – 250 gr, maslinovo ulje – 0,6 litre, dodati sok od dva limuna, promiješati u staklenki. Čuvati u hladnjaku. Prije upotrebe promiješati. Uzimati po jednu veliku žlicu tri put dnevno, 30 minuta prije jela.

Med otopiti u prokuhanoj vodi. Uzimati po tri čaše dnevno 30 minuta prije jela.

Aloa (sok): Uzimati po 1 do 2 čajne žlice dva do tri puta dnevno, 30 minuta prije jela. Kura liječenja traje 1 do 2 mjeseca.

Ljuske od jaja: Usitniti ljuske od pet jaja, pomiješati s devet naribanih limuna i ostaviti da stoji 4 dana. Dodati pola litre rakije. Uzimati kod spuštenog želuca po 50 gr.

Trputac (lišće): Svaki dan tijekom ljeta pojesti 10 do 15 listova trputca ili popiti po jednu veliku žlicu soka od lišća tri put dnevno. Dobro je istovremeno uzimati ekstrakt propolisa ili med s propolisom.

Trputac (sjemenke): Zrele sjemenke trputca samljeti u mlincu za kavu. Uzimati prašak na vršku noža svaki dan s vodom prije jela.

Porpolis (30 postotna alkoholna tinktura): Uzimati po 20 kapi (otopiti u pola čaše tople vode) jedan sat prije jela. Kura liječenja traje 3 tjedna.

(altertv.org)

Novo