Kad kuhate rižu dodajte uvijek 1 sastojak: Biće savršeno kuhan i rastresit, neće se lijepiti za dno

Praktična žena
Kad kuhate rižu dodajte uvijek 1 sastojak: Biće savršeno kuhan i rastresit, neće se lijepiti za dno

Uvijek je korisno znati određene kulinarske trikove koji nam mogu pomoći u kuhanju. Jedan od takvih trikova vezan je za pripremu riže. Primijenite ga sljedeći put kada kuhate rižu i oduševit ćete se rezultatom.

Naime, tokom kuhanja riža često postane ljepljiva i previše mekana, zbog čega ne može zadržati dobru teksturu. Za savršeno pripremljenu rižu, omjer vode i riže trebao bi biti tri prema jedan. To znači da na jednu šolju riže treba sipati tri šolje vode.

Također, veoma efikasan trik podijelila je Jelena Kocmanović, poznatija na Instagramu pod imenom Naš dan svaki dan, koja je tokom godina stekla bogato kulinarsko iskustvo.

Ona je otkrila koji je sastojak neophodan prilikom kuhanja riže kako bi bila savršeno skuhana, bez obzira na to koje jelo pripremate.

„Ukoliko tokom kuhanja riže dodate nekoliko kapi limunovog soka, riža se neće lijepiti i bit će rastresita“, kaže ona.

Stoga, ako vam riža do sada nikako nije uspijevala ili ako ste tek početnik u kuhanju, sljedeći put isprobajte ovaj jednostavan trik i budite sigurni da će ispasti savršeno.

Povezano

Novo