Odličan trik pri rezanju luka koji bi trebao znati svaki kuhar amater

Praktična žena
Odličan trik pri rezanju luka koji bi trebao znati svaki kuhar amater

Jednostavan trik koji znatno olakšava rezanje luka.

Kuharica i nutricionistica Melanie Lionello oduševila je javnost jednostavnom, ali vrlo učinkovitom tehnikom za brzo i lako rezanje luka. Njezin video postao je pravi hit i sakupio više od šest miliona pregleda, a mnogi komentatori ne mogu vjerovati da ranije nisu naišli na ovu metodu.

U kratkom videu Lionello pokazuje tehniku koja štedi vrijeme i olakšava posao, a rezultat su ravnomjerno narezane kockice, spremne za kuhanje.

Prvo odreže mali dio vrha luka kako bi mogao stabilno stajati, zatim ga drži uspravno i reže od vrha prema dnu. Kada luk položi na bok, brzo ga nasjecka, a rezultat je savršeno nasjeckan luk – bez trljanja očiju i suza.

@frommylittlekitchen Literally life-changing 🤯🧅 #kitchenhack #cuttingonions #foodhacks #mealprep #fyp ♬ original sound - Melanie Lionello

Korisnici su oduševljeni trikom:

– „57 godina suza zbog luka, a tek sad ovo otkrivam“, napisala je jedna korisnica.

– „Ovome su nas trebali naučiti još kao djecu“, dodao je drugi.

– „Ovome triku me naučila baka, zato nikad ne zaplačem dok režem luk“, priznao je treći.

Zašto luk izaziva suze?

Razlog je kemijska tvar sin-propanetial-sulfon-oksid, koja se tijekom rezanja oslobađa u obliku aerosola i nadražuje suzne kanale. Iako postoji više trikova za lakše sjeckanje luka, ova metoda je jednostavan i učinkovit način da priprema obroka postane ugodnija.

Novo