Samo pravi kuhari znaju ovu tajnu: 1 namirnica i pohovano meso je uvijek sočno, a korica hrskava

Praktična žena
Samo pravi kuhari znaju ovu tajnu: 1 namirnica i pohovano meso je uvijek sočno, a korica hrskava

Otkrijte tajnu zbog koje će vaše pohovano meso biti savršeno sočno, a korica hrskava – samo pravi kuhari znaju ovaj trik!

Pohovano meso jedno je od omiljenih jela mnogih, ali nije uvijek lako postići savršenu ravnotežu između sočne unutrašnjosti i hrskave korice. Često brašno ili krušne mrvice ne daju željeni rezultat. Pravi kuhari znaju da postoji jedna tajna namirnica koja mijenja sve – i čini da meso bude uvijek sočno, mirisno i savršeno pripremljeno.


Tajna koja mijenja sve

Ta čarobna namirnica je pivo. Kada se doda u smjesu za pohanje, pivo čini tijesto laganim, prozračnim i omogućuje mesu da zadrži svoje sokove dok se korica peče do savršene hrskavosti. Rezultat je jelo koje mami osmijehe i komplimente svakoga tko ga proba.


Sastojci za savršenu smjesu:

-3 jaja
-5 kašika brašna
-1 kašika krušnih mrvica
-1/2 kašičice soli
-200 ml piva

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte brašno, sol, krušne mrvice i pivo. Dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Meso uvaljajte u ovu smjesu i pržite na uobičajen način dok ne dobije zlatno-smeđu, hrskavu koricu. Već nakon prvog zalogaja osjetit ćete razliku – sočno, mekano i savršeno pohano!


Trik za dodatnu savršenost:

Koristite hladno pivo – tijesto će biti laganije i hrskavije.

Provjerite da je ulje dovoljno vruće prije prženja.

Ne pretrpavajte tavu – meso treba da se prži ravnomjerno.

Samo pravi kuhari znaju ovu malu tajnu – dodajte pivo i vaše pohano meso više nikada neće biti suho!

Novo