Bakalar s timijanom i mažuranom

Kuharica
Bakalar s timijanom i mažuranom
Savršen obrok koji obiluje vitaminima.

Savršen obrok koji obiluje vitaminima.

Sastojci
4 fileta bakalara

2 žličice limunova soka

3 žlice maslinova ulja

1 luk

2 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

400 g nasjeckanih pelata iz konzerve

1 žlica listića svježeg timijana

1 žličica listića svježeg mažurana

Sol, papar

Priprema
Otopljene filete ribe nakapajte limunovim sokom pa kratko popržite na ulju s obje strane.

U velikoj tavi propirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte koncentrat rajčice i pelate pa kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta.

Dodajte nasjeckano začinsko bilje, posolite i popaprite.

U umak stavite filete ribe pa kuhajte još 20-ak minuta na laganoj vatri. Po potrebi ulijte vode.

Novo