Miriše na sataraš: Recept za ljetni klasik koji savršeno paše uz meso, rižu ili tjesteninu
Ako imate rajčicu, luk i papriku, tek vas nekoliko sastojaka i kratke pripreme dijeli od omiljenog ljetnog jela. U sataraš možete dodati i tikvice, poriluk i patlidžan, a odlučite li se na jednostavniju varijantu, dodajte tek češnjak i mljevenu crvenu papriku - ili majčinu dušicu, bosiljak i origano.
Sataraš se najčešće krčka u loncu ili dubokoj tavi na štednjaku, ali možete ga i pripremiti na tradicionalniji način, u pećnici. Poslužiti ga uz kuhanu rižu, krumpir, meso ili uz tostirani kruh.
Sataraš - sastojci:
2 glavice luka
3 paprike
5 većih rajčica
2 češnja češnjaka
peršin, majčina dušica
ulje, sol, papar
Sataraš - priprema:
Povrće narežite na komade.
Papriku, luk, češnjak i rajčice očistite i nasjeckajte.
Na ulje stavite pržiti luk i za desetak minuta dodajte češnjak. Ostavite ga desetak sekundi da zamiriše pa dodajte ostalo nasjeckano povrće i začine.
Dobro promiješajte, poklopite i pustite da krčka sve dok povrće ne omekša, a većina tekućine ispari.