Ovako Mađari spremaju prženice: Ukus će vas oduševiti, a sve zbog 1 neočekivanog sastojka
Ovaj sastojak pravi potpunu razliku u okusu!
Recept za prženice svima nam je dobro poznat, no ovoga puta donosimo vam prženice na mađarski način – s jednim tajnim sastojkom koji u potpunosti mijenja okus!
Tijekom pripreme dodaje se nešto neočekivano što će vas doslovno oduševiti.
Sastojci (za 5 osoba):
20 kriški starog kruha
10 kriški topljivog sira
300 g ribanog topljivog sira
300 ml mlijeka
100 g brašna
4 jaja
ulje za prženje
Priprema:
U jednu dublju zdjelu ulijte mlijeko. U drugoj dobro umutite jaja. U treću stavite brašno, a u četvrtu riban sir.
Kriške kruha vrlo kratko umočite u mlijeko, odmah izvadite i pažljivo ih ocijedite između dlanova.
Na jednu krišku stavite komad topljivog sira, pa preklopite drugom kriškom – kao sendvič.
Tako pripremljeni "sendvič" prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa položite u tanjur s ribanom sirom i odozgo dodajte još malo sira.
U tavi dobro zagrijte ulje i pržite kriške s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu.
Gotove prženice izvadite na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće, prenosi Stvar ukusa.
Važan savjet:
Prženice pripremajte jednu po jednu – redoslijedom:
kratko umočiti u mlijeko → preklopiti → uvaljati u brašno i jaje → posuti sirom → odmah pržiti.
Nikako nemojte pripremiti sve unaprijed, pa ih tek onda pržiti – jer će kruh, dok čeka, omekšati od mlijeka, upiti previše ulja i raspasti se u tavi.