Kada pohujete tikvice dodajte uvijek 1 sastojak u jaja: Biće višestruko ukusnije i sočnije, kao meso

Praktična žena
Kada pohujete tikvice dodajte uvijek 1 sastojak u jaja: Biće višestruko ukusnije i sočnije, kao meso

Tajni sastojak za savršene pohane tikvice

Kad pohate tikvice, dodajte ovaj sastojak u jaja – bit će neusporedivo ukusnije i sočnije, gotovo kao meso!

Dodavanje jednog sastojka u jaja čini pohane tikvice daleko ukusnijima i sočnijima.

Kad spomenemo pohane tikvice, mnogi se odmah sjete baka koje su ih pripremale za doručak. No, ako njihov tradicionalni recept malo unaprijedite i u umućena jaja dodate naribani sir – dobit ćete nevjerojatno ukusan rezultat.

Ako volite pohane tikvice, ovaj recept svakako morate isprobati. Sigurni smo da ćete ih ubuduće pripremati samo na ovaj način.

Sastojci:

2 tikvice
100 g tvrdog sira
1 kašičica peršina
1 kašičica slatke mljevene paprike
3 jaja
100 g krušnih mrvica
50 g brašna

Priprema:

Tikvice narežite po dužini i stavite ih u posudu. Posolite i popaprite, pa ostavite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak vode.

Umutite jaja i dodajte peršin, slatku papriku i naribani sir.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i krušne mrvice.

Ocijedite tikvice, zatim ih uvaljajte prvo u smjesu brašna i mrvica, pa potom u jaja sa sirom.

Novo