Dodajte ovaj tajni sastojak u mljeveno meso: Ćufte i faširane šnicle biće mnogo ukusnije

Praktična žena
Dodajte ovaj tajni sastojak u mljeveno meso: Ćufte i faširane šnicle biće mnogo ukusnije

Ovaj trik će vam pomoći da ćufte i faširane šnicle ispadnu najbolje do sada

Ako ste ljubitelj ćufti ili faširanih šnicli, otkrivamo vam sjajan trik koji će ovako pripremljeno mljeveno meso učiniti još sočnijim.

Ako spadate u one domaćice koje u smjesu dodaju prezlu, nudimo vam tri ukusnije opcije koje će ćufte ili faširane šnicle učiniti još mekšim i bogatijim okusom. Ako do sada niste koristili prezlu ili bilo koji od sljedećih sastojaka – preporučujemo da probate.

Šta dodati u mljeveno meso?

Crni luk

Umjesto prezle, koristite izblendanu glavicu crnog luka. Ne samo da se ćufte i šnicle neće raspadati, nego će biti mnogo ukusnije i sočnije.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice potopite u mlijeko, a kad nabubre, dodajte ih u smjesu s mljevenim mesom. Rezultat će vas oduševiti.

Griz

Također, prezlu možete zamijeniti grizom, koji će dodatno poboljšati teksturu i ukus.

Još jedan važan savjet: neka meso odstoji u frižideru najmanje pola sata prije prženja – to će pomoći da se ukusi bolje povežu, piše Stvar ukusa.

Novo