Prije prženja džigericu uvijek pospite 1 sastojkom: Biće sočnija i daleko ukusnija

Praktična žena
Prije prženja džigericu uvijek pospite 1 sastojkom: Biće sočnija i daleko ukusnija

Neće se stvrdnuti, a gurmani će biti oduševljeni: Tajna šećera u pripremi džigerice

Dodavanje šećera džigerici možda vam zvuči kao nešto što bi moglo potpuno pokvariti ukus jela, ali pravilno korišćenje šećera zapravo može unaprijediti okus i učiniti džigericu sočnijom. Iako zvuči neobično, ovaj kulinarski trik vrijedi isprobati, a prema riječima poznate kuvarice Julije Arkipove, rezultat je zaista izvanredan.

Veoma je jednostavno – prije nego što stavite džigericu u tiganj, potrebno je da je pospite sa malom količinom šećera. Ovaj trik je izvrstan jer će džigerica postati mekana, neće se stvrdnuti, a gurmani će sigurno biti oduševljeni. Džigerica će zadržati svoju sočnost i mekanost, a ukusi će biti uravnoteženi.

Ako ste ljubitelj džigerice, svakako isprobajte i ovaj način pripreme. Osim toga, možete je marinirati u kiseloj vodi prije prženja, čime ćete dodatno poboljšati njezinu teksturu i okus.

Drugi značajan benefit dodavanja šećera je što pomaže u smanjenju gorčine koja je česta kod džigerice. Kristal šećer uklanja ovu neprijatnu gorčinu i omogućava da prijatne arome izađu na površinu, čineći jelo mnogo ukusnijim.

Za ovo je dovoljan samo jedan prstohvat šećera! Dakle, sljedeći put kad pripremate džigericu, isprobajte ovaj trik i uživajte u savršenom jelu koje će oduševiti vaše nepce.
 
 

Novo