Krumpir neće proklijati, omekšati ili pozeleniti mjesecima, ako ga čuvate na neuobičajenom mjestu

Praktična žena
Krumpir neće proklijati, omekšati ili pozeleniti mjesecima, ako ga čuvate na neuobičajenom mjestu
Novi

Krumpire treba čuvati u frižideru na temperaturi ispod 5°C kako bi ostali svježi i bez klica do tri puta duže nego na sobnoj temperaturi, što značajno smanjuje bacanje hrane, savjetuje stručnjak Luke Willcox.

Prethodna preporuka da se krumpiri drže na suhom i hladnom mjestu izvan frižidera zbog rizika od stvaranja akrilamida (hemikalije povezane s rizikom od raka) više ne vrijedi.

Nedavna istraživanja potvrđuju da frižider ne povećava rizik od akrilamida, što ovu metodu čini sigurnom, piše Express.

Za dugotrajniju svježinu, izbjegavajte vlagu i izlaganje svjetlu te osigurajte dobru cirkulaciju zraka.

Krumpire čuvajte u mrežastim, papirnatim ili pamučnim vrećama.

Pravilno skladištenje ne samo da produžava trajanje krumpira već smanjuje i troškove namirnica, naglašava Willcox, ističući važnost borbe protiv bacanja hrane i pametnog korištenja sastojaka.

Novo