Stari zaboravljeni doručak: Toliko zdrav da ga treba jesti bar jednom nedjeljno

Praktična žena
Stari zaboravljeni doručak: Toliko zdrav da ga treba jesti bar jednom nedjeljno
Novi

Za sve oni koji nisu probali ili koji ne znaju, palenta je jedno vrlo zanimljivo jelo, porijeklo vodi iz lijepe zemlje Italije.

Ona predstavlja jednu vrlo zdravu namirnicu koja se pravi od kukuruznog griza. Možete je pronaći u kesicama i raznim pakovanjima i možete je spremiti na bezbroj načina, a svaki od njih predstavlja zadovoljstvo za sebe.

Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno jer čisti crijeva i ubrzava metabolizam, a potpuno je nepotrebno da vam govorimo koliko je zdraviji izbor od pekare, prenosi Krstarica.

Recept:

Za jednu porciju stavite 2 dl vode da proključa, stavite kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kad voda provri, sklonite sa ringle i dodajte dve i po kašike palente. Miješajte na nižoj temperaturi dva do tri minuta.

Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno sjeme, sjemenke suncokreta, ajvar…

Novo