Pekari dodaju 1 magični sastojak u tijesto za krofne: Budu vazdušaste i mekane, a nimalo masne
Ovako se prave najljepše krofne
Krofne nas podjsećaju na djetinjstvo, kada su nas bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata.
Mekane i vazdušaste svima su omiljene, a njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da budu masne.
Naime, ako dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u tijesto, ono neće upiti ulje, ali za ovaj trik većina domaćica zna. Takođe, ono mora da bude dobro zagrijano, jer tako tijesto neće upiti višak.
Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je al*ohol koji se dodaje u tijesto.
Ako dodate samo kašiku nekog jačeg al*ohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Tijesto neće upiti ulje, a biće vazdušasto i mekano, piše Stvar ukusa.