Najlakši recept za prhke kekse koji se rade od samo 3 sastojka
Prhki keksi uvijek su dobra ideja – poslužiti ih možete uz šalicu čaja ili kave za doručak, međuobrok ili desert. Jeste li znali da se ova ukusna slastica može napraviti od svega tri sastojka te u 20-ak minuta?
Donosimo vam najlakši recept za prhke kekse koji se rade od bijelog brašna, šećera i komadića hladnog maslaca. Priprema je toliko jednostavna da će se snaći i oni koji inače nisu vješti s pečenjem slastica.
Recept je toliko jednostavan da ga nećete morati ni zapisati – sastojci i postupak pamte se na prvo čitanje.
Prhki keksi – sastojci:
150 g bijelog brašna
100 g maslaca
50 g bijelog šećera
Prhki keksi – priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. U veću zdjelu stavite brašno, šećer i hladan maslac narezan na manje kocke. Rukama utisnite maslac u brašno kako biste dobili teksturu mokrog tijesta. Rukama oblikujte mrvice u kuglu tijesta.
Na pobrašnjenoj podlozi razvucite dobiveno tijesto na debljinu oko pola centimetara. Izrežite željeni oblik tijesta i stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
Stavite kekse u hladnjak na 20-ak minuta da se stisnu, pa ih stavite peći u zagrijanu pećnicu na 15 do 20 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Ohladite ih prije posluživanja. Prijatno!