Napravićete najbolji PIRE KROMPIR u svom životu: Samo dodajte 2 TRIK SASTOJKA, biće mnogo ukusniji
Ako želite napraviti najukusniji pire krompir do sada, dodajte mu dva neobična sastojka – jabuke i senf.
Krompir je povrće koje se često koristi za pripremu različitih jela, a pire krompir spada među omiljene priloge.
Iako se priprema jednostavno, postoji nekoliko trikova koji ovaj prilog mogu učiniti još ukusnijim.
Dodavanje jabuka i senfa u pire krompir pruža mu poseban okus i aromu.
Koristite istu količinu jabuka i krompira, a to znači da ako pripremate pire od kilogram krompira da treba da koristite i kilogram jabuka.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 kg jabuka
- 2 kašike putera
- 1 kašika kvalitetnog senfa
- Prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
Ogulite krompir i jabuke. J
abuke očistite od sjemenki.
Stavite krompir i jabuke u istu šerpu i kuhajte dok ne omekšaju.
Kada su skuhani, procijedite vodu, poklopite šerpu i vratite na šporet na laganu vatru još 5 minuta kako biste uklonili višak vlage.
Dodajte puter, senf i prstohvat muškatnog oraščića.
Sve dobro sjedinite gnječilicom za pire krompir dok ne postignete glatku teksturu.
Poslužite toplo uz meso, povrće ili kao samostalni prilog. Ova kombinacija pružit će vašem pireu bogatiji i neodoljiv okus!