Recept za kačamak kao iz bakine kuhinje

Praktična žena
Recept za kačamak kao iz bakine kuhinje
Novi.ba

Iako post na vodi djeluje kao težak zadatak, on to ne mora da bude, a mi vam predlažemo jedan odličan recept koji su pravio još u vrijeme naših baka.

Sastojci za kačamak:
500 grama kukuruznog brašna
2 glavice crnog luka srednje veličine
1 litar vode
so po ukusu

Priprema za kačamak:

Sipajte litar vode u šerpu, posolite, pa ostavite da proključa. Zatim sipajte kukuruzno brašno i neprestano miješajte na tihoj vatri da se ne formiraju grudvice, pa kad se ukuva, poslije dvadesetak minuta, isključite i ostavite da se krčka još neko vrijeme na toplom šporetu.

Sitno isjeckajte crni luk i dinstajte ga na malo vode, posolite.

Sipajte kačamak u tanjir, pa preko toga stavite sos od crnog luka, prenosi Ona.rs.

Novo