U SUSRET JESENI: Tajna savršenog ajvara krije se u jednom dodatku:

Praktična žena
U SUSRET JESENI: Tajna savršenog ajvara krije se u jednom dodatku:
Novi

Jedan sastojak može značajno poboljšati okus ajvara. Naime, riječ je o hrenu.
 

Za pripremu vam je potrebno: tri kilograma crvenih paprika, 30 dekagrama hrena, tri decilitra ulja, decilitar alkoholnog octa i kašika soli.

Priprema ajvara

Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih stavite u veću šerpu i kuhajte dok smjesa ne postane gusta.

Dodajte so i ulje i kuhajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte hren i ocat, dobro promiješajte.

Ajvar sipajte u zagrijane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, prekrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar treba stajati na suhom mjestu najmanje 24 sata prije nego što ga pojedete.

Novo