U smjesu za tijesto uvijek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša
Sastojak koji će vam pomoći da tijesto i peciva budu kao iz pekare je puter, ali na poseban način.
Dok se puter obično dodaje u tijesto u obliku komadića sobne temperature ili istopljen, za bolji rezultat iskusni pekari preporučuju da ga pržite prije nego što ga dodate u tijesto.
Evo kako to treba da uradite:
- Stavite puter u tiganj i istopite ga na srednje jakoj vatri.
- Kada se puter istopi, nastavite da ga pržite još 7-8 minuta, neprekidno miješajući.
- Ovo će mu dati bogatiji, orašasti ukus.
- Nakon što se puter prži, prebacite ga u posudu i ostavite da se ohladi.
- Ohlađeni puter dodajte u tijesto i dobro umijesite.
Ovaj trik će vašim pecivima dati nevjerojatno bogat i mekan okus, kao iz pekare, piše Stvar ukusa.