NAPRAVITE PUSLICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Recept koji su koristile naše bake u staroj Jugi
Puslice su lagani kolačići u kojima možete uživati tokom ljeta, posebno ako ih poslužite uz sladoled i voće.
Sastojci:
- 5 bjelanjaka
300 g kristal šećera
so, na vrh noža
Recept za puslice:
Da biste napravili puslice, umutite bjelanjke sa malo soli u čvrst snijeg. Postepeno dodajte šećer i nastavite mutiti neprekidno oko dvadesetak minuta.
Pleh obložite papirom za pečenje. Smjesu stavite u vrećicu za kolače i pravite oblike puslica na plehu, pazeći da ih ne stavljate preblizu jedan drugom.
Zagrijte rernu na 200 stepeni, a kada stavite pleh sa puslicama, smanjite temperaturu na 100 stepeni i sušite ih oko sat do sat i po.
Uživajte! Možda ćete poželjeti da napravite i tortu od puslica.