Umjesto u brašno, meso uvaljajte u ovaj sastojak i biće žuto kao sunce

Praktična žena
Umjesto u brašno, meso uvaljajte u ovaj sastojak i biće žuto kao sunce
Novi

Najbolji sajvet za pohovanje mesa…

Dešava se da meso upije previše ulja, da poh bude gnjecav i deblji nego što smo željeli, ali uz naš specijalni savjet će vam uvijek jelo biti savršeno. Isto važi i za pohovane tikvice koje svi toliko volimo i koje su lijep, a jeftin prilog svakom jelu pa čak i samostalni obrok.

Tajna je u sastojku koji možete koristiti umjesto brašna, a riječ je o kukuruznim pahuljicama, popularnom „kornfleksu“. Sameljite ih u blenderu, pomiješajte sa suhim začinom i biberom pa pripremite meso ili povrće i uvaljajte prvo u jaja pa u mljeveni „kornfleks“.

Zatim pržite na srednjoj temperaturi, a kad postanu zlatnožute, izvadite iz na kuhinjski papir i ocijedite od suvišnog ulja.

Novo