Ramo Isak o lažnom dokumentu koji kruži Internetom: Nemojte nasjedati na ovo, nemojte se bojati

Aktuelno
Ramo Isak o lažnom dokumentu koji kruži Internetom: Nemojte nasjedati na ovo, nemojte se bojati
Novi.ba

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na današnjoj press konferenciji Vlade FBiH komentarisao je akciju "Black Tie 2", kao i falsificirani dokument koji se pojavio u javnosti, a u kojem se govori o ugroženom miru u BiH.

Podsjećamo, u akciji "Black Tie 2" uhapšeni su v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović.

"Ako pročitate pravu optužnicu, a ne onu koja se pojavila u medijima, oni su se teretili za to da nisu uradili ono što zapravo jesu uradili", pojasnio je ministar.

Osvrnuo se i na lažni dokument koji se pojavio u javnosti i izazvao veliku zabrinutost građana, a u kojem se građani upozoravaju na navodno narušenu sigurnosnu situaciju u BiH. U njemu se navodi da se građane mole da se pripreme za odbranu svoje domovine.

Ramo Isak je poručio da su ovo potpuno lažne informacije te niko ne smije i ne treba izlaziti na administrativnu liniju.

"Nemojte nasjedati na ovo, nemojte se bojati. Ova država ima sve institucije koje dobro rade svoj posao", rekao je ministar, piše portal Radio Sarajevo.

Novo